doingword.com

Archive for August, 2010

Kamp 2010 Zwitserland!

Sunday, August 8th, 2010

Hee hallo mensen

 Zal ik dan nog maar is 1xtje mijn taak vervullen als Wijze Man. Het is al een tijdje geleden dat jullie iets hebben kunnen lezen van ons, maar hier is dan weer een stukje over het kamp.

 Vrijdag avond:

We zijn natuurlijk begonnen met het vertrek naar Zaventem met een paar auto’s. Daar aangekomen hebben we wat rond gelopen op zaventem zelf en hebben ons daarna hebben we ons ingecheckt en hebben we wat rond gelopen in niemandsland :D Daarna het vliegtuig in naar Genève. Aangekomen in Genève zijn we naar een jeugdherberg gegaan waar we die nacht zouden overnachten. ’s Avonds zijn we Genève nog ingeweest. Helaas was alles om 2 uur ’s nachts al dicht.

Zaterdag: 

 De volgende morgen hebben we ontbeten in de jeugdherberg en zijn we met de trein en bus naar de plek gegaan waar we naar toe moesten. We moesten nog wel een eindje lopen want de bus zelf kon niet verder. Op het basisterein (1700 meter hoogte)aangekomen hebben we op het gemak gezeten, hebben we onze tassen alvast klaargemaakt en laten wegen voor de trektocht door de bergen, hebben we gezellig bij het kampvuur gezeten en geluisterd naar een paar huishoudelijke mededelingen.

Zondag:

Deze dag begonnen met met héél veel klimmen. De eerste klim was een behoorlijke kuitenbijter door de bossen heen. Deze dag zijn we tot boven de boomgrens gelopen. Toen we aankwamen op het 1e terrein hebben we onze tentjes opgezet en hebben we hout gesprokkeld voor een kampvuur. Dat vuur bleek wel nodig toen we ’s avonds met onze mutsen en handschoenen aan buiten zaten.  

Maandag:

Deze dag zijn we natuurlijk begonnen met het opruimen van de tentjes en het controleren of we voor de rest niets hadden achtergelaten. Toen hebben we wat gegeten en zijn we weer vertrokken naar onze volgende bestemming. We zijn nog een waterval tegen gekomen en we hebben ook redelijk wat geklommen. We liepen die dag naar een hoogte van 2723 meter( stond op de skilift waar we hebben overnacht). Rondom de skilift hebben we onze tentjes neergezet en daarna zijn sommigen nog tot 3000 meter gelopen ( maar dan wel zonder bepakking). Hout hebben we niet kunnen sprokkelen, maar toen Kerwin, Dylan ik en nog een paar naar beneden liepen naar Davy & Quinten voor het eten en drinken kwamen we een paar mannen tegen die aan het werken waren die voor ons wel wat hout met hun 4×4 wouden brengen. Die mannen waren erg vriendelijk en we mochten zelfs meerijden terug naar boven. ’s Avonds hebben we dus toch lekker aan het vuur gezeten. Op den duur werd het wel erg koud en zijn de meesten gaan slapen rond 10 uur of wat later.

Dinsdag:

’s Morgens wakker worden, tentjes afbreken en eten en natuurlijk weer vertrekken op weg naar de volgende bestemming. Deze dag zijn we geklommen naar 2900 meter en terug gedaalt naar 2200 meter. Deze dag hebben we ook over een kam van een berg gelopen, wat ik zelf best wel eng vond, maar wat anderen ( o.a. Koen en Thomas db) weer niet eng vonden. We hadden erg lekker weer en we zaten ook weer op een plek waar we hout konden gaan sprokkelen omdat er toch weer wat boompjes stonden die best wel gekapt konden worden. ’s Avonds bij het kampvuur toen we al klaar waren met eten enzo hebben we nog uit volleborst een stuk of duuzend liedjes gezongen, omdat we erg goed in de stemming waren:D

 Woensdag:

Deze dag zijn we terug richting het basisterein gelopen. We kwamen voor het eerst weer terug in de bossen. We hebben dus een flink stuk gedaalt.We kwamen onderweg gelukkig een klein terasje tegen waar we lekker wat gedronken hebben voordat we aan een stuk begonnen wat erg stijl was. Toen we die klim gehad hadden hebben op een mooi stukje waar tafels enzo stonden wat gegeten en gedronken en zijn we vertrokken op het laatste eindje naar het basisterein. Toen we daar terug aankwamen hebben we wat op ons gemak gezeten en onze tassen uitgepakt en terug op onze normale slaapplek gelegt en hebben we onze zwemkleiding gepakt en zijn we richting het zwembad gegaan. Daar hebben we lekker wat gezwommen en hebben we ons lekker opgefrist en wat lekkers gedronken en gegeten en zijn we daarna weer terug op het gemak met de auto terug naar het basisterein gegaan. ’s avonds hebben we wat bij het kampvuur gezeten en wat gepokerd onder de partytent en hebben de leiding een boomke gekaart. De volgende morgen zouden we de boer moeten gaan helpen op zijn land, dus zijn we maar niet al te laat gaan slapen.

Donderdag:

Deze dag ‘zouden’ we moeten gaan helpen op het land maar bleek dat we gingen parapente ( een soort paragliden maar dan zonder motortje). Iedereen was erg enthousiast, omdat het toch echt iets leuks was wat je eigenlijk niet vaak kunt doen. Ik zelf twijfelde erover of ik wel zou gaan, maar ik ben na een tijdje toch overgehaald om het toch te doen. Spijtig genoeg kon door de regen de leiding en Thomas db niet meer aan de beurt komen en zijn die dus maar naar de kantine waar we geland waren gekomen met de auto. ’s Avonds was het zogenaamde moddergooien. Dat houdt in dat er de mensen die volgend seizoen iets in de raad willen worden moeten gaan uitleggen waarom diegene die bepaalde functie moet krijgen. Dan komt het moddergooien waarbij je moet uitleggen waarom de andere kanditaat die functie juist niet mag krijgen. Daarna zijn er wel wat mensen gaan slapen maar anderen is nog wat na blijven kletsen en zijn wat later in hun bed gekropen.

Vrijdag

Deze morgen moesten we er vroeg uit, omdat we de bus niet mochten missen en er nog veel opgeruimd moest worden. Alles moest in de karren geladen worden die Maarten en Davey bij zich hadden. Toen dat uiteindelijk gedaan was zijn we richting de bus gegaan en hebben we op de bus gewacht en daarna op de trein overgestapt. Nadat we 2 uur in de trein hadden gezeten zijn we op het vliegtuig aangekomen en hebben we ons ingechekt en hebben daar even rondgelopen. Toen we gingen zitten bleek dat we vertraging hadden van ong. 40 minuten maar dat werd uiteindelijk ong. een uurtje. Uiteindelijk aangekomen op Zaventem stonden er wat ouders ons op te wachten om ons naar het jagertje te brengen waar de rest van de ouders stonden. Op het jagertje hebben we nog wat nagedronken en wat gepraat over het kamp.

Zaterdag:

Deze dag was kamp afgelopen en hebben we veel herrinneringen overgehouden aan ons kamp. Deze dag hebben we ook onze spullen opgehaald en wat dingen opgeruimd

 Gegroet

de wijzeman

Posted in Stukjes | No Comments »

Search


type and hit 'enter'

Links